automatic entry | automatische invoer ( dutch )

Support related problems and questions

Moderators: Max, TerryRogers

Post Reply
RuudO
Experienced
Posts: 67
Joined: Fri Dec 16, 2011 5:57 pm
Has thanked: 2 times
Been thanked: 4 times

automatic entry | automatische invoer ( dutch )

Post by RuudO »

The help file cannot find a dutch word, should be no problem, but it is. Don't know what it's function is, see this picture :

The reason : somewhere is a wordt like "lenovo" , repeating in each entry.
How to remove ?

Ruud
Attachments
automatic-entry.jpg
RuudO
Experienced
Posts: 67
Joined: Fri Dec 16, 2011 5:57 pm
Has thanked: 2 times
Been thanked: 4 times

Re: automatic entry | automatische invoer ( dutch )

Post by RuudO »

:?: no one has a clue what this is about ?? :(
User avatar
PeCe
Guru
Posts: 1282
Joined: Tue Jul 13, 2010 1:49 pm
Location: Spakenburg, Netherlands
Has thanked: 87 times
Been thanked: 274 times

Re: automatic entry | automatische invoer ( dutch )

Post by PeCe »

RuudO, for me the description of the problem is not clear. Also we would like to know with what version you have this problem; desktop/portable, 9.5.1 or older etc. See also this topic; Read before posting or your post may be ignored.
Do you have a problem that a certain text is repeated in the inputfields from a password? I can't reproduce such a problem.


Ruud, voor mij is het probleem niet duidelijk en daarbij wil men graag ook weten over welke versie je het hebt. Desktop/Portable, 9.5.1 of ouder?
Als ik het goed begrijp krijg jij bij iedere invoer standaard een bepaalde tekst in een van de invoervelden van de aanmelding?! Dat kan ik niet reproduceren.

Kan je het probleem verder uitleggen en ook systeeminformatie vermelden.
Peter Tak
The Netherlands
Moderator and Dutch translator for EPIM
EPIM Pro portable 9.9.6 / Android EPIM 5.8.1
RuudO
Experienced
Posts: 67
Joined: Fri Dec 16, 2011 5:57 pm
Has thanked: 2 times
Been thanked: 4 times

Re: automatic entry | automatische invoer ( dutch )

Post by RuudO »

Hallo Peter,
Ik heb de lifetime Epim Pro 9.5.1 desktop , draaiend op de laatste versie Windows 10, en een andere versie , ook 9.5.1., ook onder Windows 10 draait op de laptop merk Lenovo.

Ik begrijp het woord automatische invoer niet wat in de bovenste instructie lijn staat ( achter "kopieer gebruikersnaam - kopieer wachtwoord - automatische invoer ") ; engels "automatic entry" staat enkel in de helptekst.
Dus gebruik ik het ook niet.

Maar om een of andere reden is op de Lenovo wel 'iets' ingeschakeld als automatische invoer, zodat in de kolom en het woord 'title' staat : "Lenovo". Van boven tot onder. Plus dat de inhoud van diverse invoervelden ook is overschreven met het woord Lenovo.

Ik kan er in de helptekst niets van vinden, want die is niet vertaald. Wel een automatische reminder, maar daar hebben we het niet over.

Kortom, weet niet waar het vandaan komt, wat het nut er van is en waar het fout kan zijn gegaan. Geen enkel aanknopingspunt.

Da's het probleem.
admin
Site Admin
Posts: 10370
Joined: Thu Nov 25, 2004 3:12 am
Has thanked: 949 times
Been thanked: 573 times

Re: automatic entry | automatische invoer ( dutch )

Post by admin »

The feature is for automatically filling in login/password fields on the web sites. Although, I too couldn't understand the problem with Lenovo. Maybe a couple of screenshots would help?
Android version of EssentialPIM. Keep all your data in sync!
RuudO
Experienced
Posts: 67
Joined: Fri Dec 16, 2011 5:57 pm
Has thanked: 2 times
Been thanked: 4 times

Re: automatic entry | automatische invoer ( dutch )

Post by RuudO »

OK, thanks for your answer. Can you tell me where I can set it "on" - and for now most important - off ?

As long as it exist, it's useless to repair all entries. ;-)
Keldi
Guru
Posts: 320
Joined: Thu Aug 23, 2012 11:42 am
Has thanked: 23 times
Been thanked: 85 times

Re: automatic entry | automatische invoer ( dutch )

Post by Keldi »

It works like this:
- you put the mouse cursor into a field somewhere (let's say, on a website opened in a browser),
- you switch to EPIM,
- click on the password entry for this website to select it,
- click on the 'Auto Type' button (under the red arrow on your screenshot).
After that EPIM types from that password entry: <user name><TAB><password><ENTER> (like as if you typing it yourself into the fields of the webpage).
There is no 'on' and 'off' switch. The feature works only one time each time you click on the button (it sends login & password to a window that was the last one active before you hit the button).
User avatar
PeCe
Guru
Posts: 1282
Joined: Tue Jul 13, 2010 1:49 pm
Location: Spakenburg, Netherlands
Has thanked: 87 times
Been thanked: 274 times

Re: automatic entry | automatische invoer ( dutch )

Post by PeCe »

Hallo Ruud, ik neem aan dat het nu wat meer duidelijk is. Het biedt je de mogelijkheid om automatisch naam en wachtwoord in bepaalde zaken in te voeren. Vooral in de webbrowser bij websites. Veel browsers bieden ook deze optie, maar je kan het dus ook centraal houden en via EPIM invoeren.

Het gedeelte van de Lenovo is nog onduidelijk, zie je die tekst overal in EPIM in de wachtwoordmodule en niet op de desktop? Dat is vreemd. Zoals Admin vroeg misschien kan je daar een print-screen van plaatsen. Kan het zijn dat er met een synchronisatie iets fout is gegaan?

Als je het wel goed ziet op de desktop en niet op de Lenovo en je synchroniseert die bestanden geregeld met elkaar, dan zou ik alle entries op de Lenovo wissen en vanaf de desktop naar de Lenovo opnieuw laten bijwerken.
Peter Tak
The Netherlands
Moderator and Dutch translator for EPIM
EPIM Pro portable 9.9.6 / Android EPIM 5.8.1
RuudO
Experienced
Posts: 67
Joined: Fri Dec 16, 2011 5:57 pm
Has thanked: 2 times
Been thanked: 4 times

Re: automatic entry | automatische invoer ( dutch )

Post by RuudO »

Zucht op windkracht 12.

Peter, mijn eega en ik zijn 70 resp. 72 jaar ( de leeftijd pleit tegen ), maar zo'n 40 jaar actief geweest met commerciele websites ( en dat pleit ons weer vrij ), waarmee ik maar wil zeggen dat we beiden best wel kunnen omgaan met computers en websites.

Mijn desktop epim is zo clean als een pasgeboren baby, en de wachtwoordenlijst op de Lenovo laptop ziet er niet uit.

Zet ik eenmaal "SBS" in het veld waar geheel onterecht Lenovo staat, wordt "SBS" steeds opnieuw in de onderstaande velden gekopieerd en is niet wat we willen.

Anderzijds : ik snap niet waarom die faciliteit er is, doe niets anders dan de betreffende website naam te noteren in epim , heb ik geen copy/past voor nodig, en met copy/past een wachtwoord invullen is het werk ook niet. En ik kan je verzekeren - in mijn hoogtij dagen als affiliate-marketeer - zat ik ruim boven de 100 sites. Daar zat het werk niet. Dat was zoeken naar zoekwoorden van mensen en dáárop inspelen.

En het moet in onze optiek van sedert een opdate van enige tijd terug begonnen zijn, daarvóór was het ook geen probleem, nadien wel. Anderzijds, een beetje programma (script) verzint niet plotseling een nieuwe wending. Maar dat er geen toets is bedacht om wat dan ook te stoppen, is geen goed bericht wetende dat je dan dus zomaar heel veel adressen ( afwijkend van de mijne ) kwijt kunt zijn.

Ik moet eerst een beetje handige en loslopende screenshot-tool zien te vinden, want die hebben we nog niet op de Lenovo afgezien van oudheden als PrtScr.

mvg
Ruud
Post Reply