kombinacja alt+s
kombinacja alt+s
Witam,
jak ustawić, by kombinacja alt+s nie wywoływała lub chowała okna programu essentialpim. jest to oczywiście cholernie kłopotliwy skrót, nie da rady pisać "ś" zarówno w programie essentialpim jak i w każdym innym przy uruchomionym w tle essentialpim.
poza tym słowa uznania Twórcom, szukałem czegoś takiego miesiąc
jak ustawić, by kombinacja alt+s nie wywoływała lub chowała okna programu essentialpim. jest to oczywiście cholernie kłopotliwy skrót, nie da rady pisać "ś" zarówno w programie essentialpim jak i w każdym innym przy uruchomionym w tle essentialpim.
poza tym słowa uznania Twórcom, szukałem czegoś takiego miesiąc

-
- Beta Team
- Been thanked: 2 times
Re: kombinacja alt+s
witamwoju wrote:Witam,

rozwiązanie jest baaardzo proste - spróbuj zmienić skrót w menu Narzędzia/Opcje, zakładka Ogólne - ja mam ustawione CTRL+ALT+strzałka w prawo - kliknij myszą na pole ze skrótem CTRL+ALT+S i zmień na pasujący Tobie
pozdrawiam

-
- Beta Team
w wersji 1.8 można edytować wszystkie skróty - nie testowałem jeszcze, ale może też można podmienić ten skrótKluko wrote:Hej,
jest jeszcze jeden denerwujący błąd -> nie można używać w Contacts->Notes znaku ą ani Ą, bo znika CAŁY dotychczasowy zapis.
Coś Max nie może sobie z tym poradzić![]()
Pzdr
Kluko
pozdr

-
- Beta Team
no i niestety nie mozna podmienic ctrl-alt-a (right alt-a)wlodzimierzo wrote:w wersji 1.8 można edytować wszystkie skróty - nie testowałem jeszcze, ale może też można podmienić ten skrótKluko wrote:Hej,
jest jeszcze jeden denerwujący błąd -> nie można używać w Contacts->Notes znaku ą ani Ą, bo znika CAŁY dotychczasowy zapis.
Coś Max nie może sobie z tym poradzić![]()
Pzdr
Kluko
pozdr

zglosze to jako bug, moze trafi na liste zyczen

-
- Beta Team
Re: kombinacja alt+s
od wersji 1.8 skróty zmienia się w menu Narzędzia/Opcje, zakładka Skróty - dział Ogólne - Minimalizuj do zasobnikawlodzimierzo wrote:witamwoju wrote:Witam,
rozwiązanie jest baaardzo proste - spróbuj zmienić skrót w menu Narzędzia/Opcje, zakładka Ogólne - ja mam ustawione CTRL+ALT+strzałka w prawo - kliknij myszą na pole ze skrótem CTRL+ALT+S i zmień na pasujący Tobie
pozdrawiam
pozdrawiam

kombinacja Ala-a
Już od września nikt więcej w tej sprawie nie pisze, czyżby sprawa była już definitywnie przegrana?
Kombinacja Alt-s jest spokojnie do przejścia poprzez zmianę skrótu w opcjach.
Natomiast Alt-a jest zwyczjnie zaszyte i podczas pisania płata psikusy zarówno w terminarzu, gdzie czyści notatkę jak i w notatniku, gdzie wstawia nową notatkę.
To czyli dla polskiego juz PIM nie będzie rozwijany?
Czuję sie trochę zawiedziony, bo dostrzegłem możliwość, aby korzystając z tego PIMA zastapić sobie Lotus Organizera i Treepada, i to na fleszu! No po prostu mogło by być pięknie
Jeżeli mój list może wpłynąc mobilizująco dla zmiany takiego przypisania Alt-a, to usilnie się staram i postuluję sprawienie rozwiązania tego dyskwalifikującego problemu komplikacji z Alt-a
Pozdrawiam ciepło i zyczę radości w Nowym Roku
oraz oczywiście szybkiej v.2 w pełni otwartej dla polskich znaków.
PS. Jezeli jest przypadkiem jeszcze jakaś komplikacja z polskimi literami to napiszcie o tym, zeby można było wczesniej zacząc postulować poprawki. A jak na razie to pozostaje ta jedna najważniejsza udostepnić konfigurację skrótu wykorzystujacego Alt-a lub zmienić takie przypisanie np. dla wersji regionalnej CE.
Kombinacja Alt-s jest spokojnie do przejścia poprzez zmianę skrótu w opcjach.
Natomiast Alt-a jest zwyczjnie zaszyte i podczas pisania płata psikusy zarówno w terminarzu, gdzie czyści notatkę jak i w notatniku, gdzie wstawia nową notatkę.
To czyli dla polskiego juz PIM nie będzie rozwijany?
Czuję sie trochę zawiedziony, bo dostrzegłem możliwość, aby korzystając z tego PIMA zastapić sobie Lotus Organizera i Treepada, i to na fleszu! No po prostu mogło by być pięknie

Jeżeli mój list może wpłynąc mobilizująco dla zmiany takiego przypisania Alt-a, to usilnie się staram i postuluję sprawienie rozwiązania tego dyskwalifikującego problemu komplikacji z Alt-a
Pozdrawiam ciepło i zyczę radości w Nowym Roku
oraz oczywiście szybkiej v.2 w pełni otwartej dla polskich znaków.
PS. Jezeli jest przypadkiem jeszcze jakaś komplikacja z polskimi literami to napiszcie o tym, zeby można było wczesniej zacząc postulować poprawki. A jak na razie to pozostaje ta jedna najważniejsza udostepnić konfigurację skrótu wykorzystujacego Alt-a lub zmienić takie przypisanie np. dla wersji regionalnej CE.
-
- Beta Team